Fiscaliteit

Btw-aangifte

We helpen u om uw btw-aangiftes voor te bereiden en tijdig in te dienen. Elke onderneming moet aan de btw-administratie de btw ze ontvangen hebben betalen. De btw die de onderneming zelf betaalde aan leveranciers mag van dat bedrag afgetrokken worden. Betaalde u meer btw dan u ontving, dan krijgt u geld terug.

De meeste vennootschappen geven elk kwartaal hun btw aan, maar u kan ervoor kiezen om dit maandelijks te doen. Bedrijven die een jaaromzet van meer dan  2 500 000 miljoen euro draaien, zijn verplicht om dit maandelijks te doen. Voor sommige sectoren ligt dit bedrag lager.

Sommige zelfstandigen kunnen kiezen voor een forfaitaire btw-regeling. We bekijken voor uw bedrijf wat de beste optie is.

Aangifte personenbelasting

Ook bij het indienen van de personenbelasting, of de belasting op inkomen die iedereen moet betalen, staan we vrije beroepen en zelfstandigen bij met praktisch advies.

Welke documenten heeft u nodig, wat moet aangegeven worden, en welke posten kan u aftrekken van uw belastingen? Of misschien is het voor u wel interessanter om over te schakelen naar een vennootschap? Als specialist ter zake zoeken we het voor u uit.. 

Aangifte vennootschapsbelasting

Elke vennootschap wordt belast op de winsten die ze maakt. De vuistregel hierbij is dat uw winst aan 33% wordt belast. In sommige gevallen kan een onderneming genieten van een verlaagd tarief. En er zijn ook heel wat kosten die u van uw winst kan aftrekken zoals o.a. de investeringsaftrek en de notionele intrestaftrek.

De fiscaliteit verandert voortdurend. We volgen het van dichtbij op en garanderen zo dat we uw aangifte op een performante manier kunnen invullen.

Advies bij fiscale optimalisaties

We lichten uw boekhouding door en speuren naar de meest interessante fiscale situatie. We houden u op de hoogte van de actuele wetgeving en anticiperen op fiscale hervormingen. Op die manier zorgen we ervoor dat u kosten beperkt en het risico op controles en boetes vermijdt. 

Ondersteuning bij fiscale controles

Krijgt uw bedrijf bezoek van een belastingcontroleur, dan staan we als één man achter u. Als uw boekhouder zorgen we er uiteraard steeds voor dat uw financiën in orde zijn.

In de meeste gevallen zal de controleur u ook op voorhand laten weten wanneer hij langskomt. We zorgen ervoor dat u voorbereid bent. Welke vragen kan u verwachten? Welke documenten kunnen opgevraagd worden? Waarop moet je antwoorden, en wat mag een belastingcontroleur je niet vragen?

Over AFB Consult

Boekhoudkantoor in Geel op maat van vennootschappen, KMO's, zelfstandigen en vrije beroepen. Wij staan u bij in uw boekhouding, belastingen en geven fiscaal, financieel en juridisch advies aan starters en ondernemers. 

Onze expertise

Wij zorgen ervoor dat uw boekhouding tip-top in orde is. U kan van ons duidelijke communicatie verwachten, met heldere rapportages en kwalitatieve feedback over de financiële situatie van uw onderneming. 

Volg ons

Contacteer ons

AFB Consult - Erik Bastiaens
Ossestraat 13, 2440 Geel

Tel: 014 15 15 40

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.