Nieuws en tips

Al gehoord van de e-Box? Dit moet je weten!

De verschillende overheden in België stappen over naar 100% digitale communicatie. Dit betekent dat je binnenkort als bedrijf of natuurlijk persoon geen papieren documenten meer van de overheid zal ontvangen, maar enkel digitaal. Vanaf 2025 verstrekt de overheid in principe alleen nog documenten aan bedrijven via de e-Box.

ATTEST VOOR DE TOEPASSING VAN 6% BTW GAAT VERDWIJNEN

Waarover gaat het:

Voor werken in onroerende staat voor particulieren moet er in principe 21% BTW aangerekend worden.

Is de woning ouder dan 10 jaar, dan mag er een factuur opgemaakt worden met 6% BTW maar dan moeten je in het bezit zijn van een door de klant ondertekend attest, waar de klant een aantal zaken bevestigd.

Dit attest verdwijnt zeker vanaf 01/07/2022, maar je mag vanaf 01/01/2022 al gebruik maken van het nieuwe systeem en het attest voor de toepassing van 6% BTW laten vallen.  

Wat verandert er:

Afschrijvingen

Voor kleine en middelgrote vennootschappen, waarvan het boekjaar begonnen is op 01/01/2020 of later, zijn de regels voor de afschrijvingen gewijzigd.

Pagina's

Over AFB Consult

Boekhoudkantoor in Geel op maat van vennootschappen, KMO's, zelfstandigen en vrije beroepen. Wij staan u bij in uw boekhouding, belastingen en geven fiscaal, financieel en juridisch advies aan starters en ondernemers. 

Onze expertise

Wij zorgen ervoor dat uw boekhouding tip-top in orde is. U kan van ons duidelijke communicatie verwachten, met heldere rapportages en kwalitatieve feedback over de financiële situatie van uw onderneming. 

Volg ons

Contacteer ons

AFB Consult - Erik Bastiaens
Ossestraat 13, 2440 Geel

Tel: 014 15 15 40

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.