Boekhouding

Boekingen

Wij verzorgen de boekhouding van eenmanszaken, vennootschappen en VZW’s, zowel intern bij de klant als extern bij ons op kantoor.  Dit omvat het volledige pakket: het inboeken van aan- en verkoopfacturen en rekeninguittreksels. We kunnen ervoor zorgen dat de lonen betaald worden en loonfiches opmaken. Daarnaast brengen we de BTW-aangifte en belastingaangiftes in orde. 

Online boekhouden

Wij leveren een softwarepakket waarmee u dag en nacht zicht heeft op uw dossier. U maakt zelf uw facturen op en drukt ze gewoon bij u op kantoor af. U heeft de mogelijkheid om zelf de facturen in te boeken. Uiteraard krijgt u van ons ondersteuning om deze inboekingen te doen. Uw boekhouder controleert de hele boekhouding ook en geeft u feedback op uw financiële situtaie. 

Balans en rapportage

Vennootschappen ontvangen na ieder kwartaal een tussenbalans en een lijst met openstaande klanten en leveranciers. Onze vragen worden bij deze balans toegevoegd. Gedurende het jaar zullen er diverse kleinere of grotere besprekingen van de cijfers gebeuren afhankelijk van uw situatie en wensen.

Voor de eenmanszaken bekijken wij 2 of meerdere malen per jaar de situatie afhankelijk van de ouderdom en de wisselende cijfers.

Jaarrekeningen en jaarverslagen

De eenmanszaken moeten jaarlijks een fiscale balans opmaken en de vennootschappen moeten minstens een interne jaarrekening en mogelijks ook een externe jaarrekening opmaken. Wij maken deze documenten en wij begeleiden bij de opmaak van de jaarverslagen van het bestuursorgaan en de verslagen voor de algemene vergadering.

Wettelijke controle jaarrekening

Vennootschappen kunnen opteren om hun boekhouding zelf te doen en om jaarlijks een controle op de jaarrekening te laten doen. Deze service leveren wij ook.

Analyse van de vennootschap

Cijfers alleen vertellen lang niet het volledige verhaal. Er moet een analyse gebeuren van de rendabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit van de vennootschap. Hierbij is het van belang te weten wat de plannen zijn naar de toekomst toe om na te gaan of deze plannen kunnen gerealiseerd worden.  

Over AFB Consult

Boekhoudkantoor in Geel op maat van vennootschappen, KMO's, zelfstandigen en vrije beroepen. Wij staan u bij in uw boekhouding, belastingen en geven fiscaal, financieel en juridisch advies aan starters en ondernemers. 

Onze expertise

Wij zorgen ervoor dat uw boekhouding tip-top in orde is. U kan van ons duidelijke communicatie verwachten, met heldere rapportages en kwalitatieve feedback over de financiële situatie van uw onderneming. 

Volg ons

Contacteer ons

AFB Consult - Erik Bastiaens
Ossestraat 13, 2440 Geel

Tel: 014 15 15 40

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.